Kuriozitete 10 ndërtesat që duken si objekte të vërteta (FOTO)

10 ndërtesat që duken si objekte të vërteta (FOTO)

Kur arkitektët shpjegojnë burimet e tyre të frymëzimit për projektet e ndërtimit, shpesh kërkon një shtrirje të imagjinatës për ti kuptuar ato.

Mbi të gjitha, disa elementë që frymëzojnë arkitektët modernë, si uji, era, muzika ose qëndrueshmëria, mund të përfaqësohen vetëm në forma abstrakte kur zbatohen në formën fizike të një ndërtese. Arkitektura mimetike është kur një strukturë imiton diçka tjetër.

Kjo mund të jetë një kopje e Kullës Eiffel ose një ndërtesë që duket si një peshk. Megjithatë përgjithësisht nuk është dhe aq e vështirë për ti dalluar pasi këto ndërtesa me të vërtetë duken si objektet që i frymëzuan.

Seminole Hard Rock Hotel & Casino- Florida, Shtetet e Bashkuara

 

Lotus – Wujin, Kinë

 

Korniza e Dubait- Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe

 

BMW Zyrat Qendrore- Mynih, Gjermani

 

Sun Cruise Resort & Yacht-Jeongdongjin, Korea e Jugut

 

High-Heel Wedding Church- Budai, Taivan

 

Chang Building- Bangkok, Tajlandë

 

Inntel Hotels Amsterdam Zaandam- Amsterdam, Hollandë

 

Kulla telefonike- Santiago, Kili

 

National Fisheries Development Board – Hyderabad, Indi