Extra 10 qytetet e vjetra më piktoreske në botë (FOTO)

10 qytetet e vjetra më piktoreske në botë (FOTO)

Qytetet e vjetra janë të shumta nëpër botë dhe çdonjëri prej tyre mbart vlera të mëdha historike dhe kulturore, madje disa ofrojnë një peizazh të rrallë natyror.

Natyra është e bukur dhe çdo vend në botë ka veçantitë e tij por këto qytete përveç se të vjetra në kohë, të cilat mbartin histori të pasur dhe vlera kulturore, zotërojnë edhe një bukuri të mahnitshme.

Janë këto qytete të cilat i quajmë qytetet e vjetra më piktoreske në botë, aty ku historia dhe kultura takohen me bukuritë e natyrës.

Është mjaft e vështirë ti ndash sepse qytete të tilla janë të shumta nëpër botë, por vetëm 10 prej tyre kemi përzgjedhur si qytetet që ofrojnë peizazhin më të bukur natyror.

10. Chora, Mikonos, Greqi
9. Heidelberg, Gjermani
8. Ronda, Spanjë
7. Qyteti i vjetër i Shangait, Kinë
6. Spello, Umbria, Itali
5. Avignon, Francë
4. Bruges, Belgjikë
2. Pingyao, Kinë
1. Pragë, Republika Çeke