Bota 10 qytetet europiane më të populluara

10 qytetet europiane më të populluara

Shumë qytete të ndryshme të Europës i tejkalojnë kufijtë e tyre teksa popullsia është një faktor gjithnjë e më shumë në rritje.

Rezultati është se shpesh, shumë nga njerëzit të cilët e mendojnë një qytet të caktuar si shtëpi, teknikisht nuk janë banorë të tij, kjo pasi shtëpitë dhe banesat e tyre janë në periferi që janë pjesë administrative e vendeve të tjera.

Kjo e bën një listë të qyteteve më të mëdha të Europës të hapur për argumente, por lista e dhjetë kryesuesve që vijon, në mënyrë të kundërt, bazohet në shifrat zyrtare të popullsisë.

Këto janë 10 prej qyteteve europiane të cilat kanë numrin më të lartë të popullsisë banuese.

10. Minsk, Bjellorusi – 2 milion banorë

10. Minsk, Bjellorusi – 2 milion banorë

9. Paris, Francë – 2,2 milion banorë

9. Paris, Francë – 2,2 milion banorë

8. Romë, Itali – 2,8 milion banorë

8. Romë, Itali – 2,8 milion banorë

7. Kiev, Ukrainë – 2,8 milion banorë

7. Kiev, Ukrainë – 2,8 milion banorë

6. Madrid, Spanjë – 3,2 milion banorë

6. Madrid, Spanjë – 3,2 milion banorë

5. Berlin, Gjermani – 3,4 milion banorë

5. Berlin, Gjermani – 3,4 milion banorë

4. Shën Petersburg, Rusi – 5 milion banorë

4. Shën Petersburg, Rusi – 5 milion banorë

3. Londër, Mbretëria e Bashkuar – 8,3 milion banorë

3. Londër, Mbretëria e Bashkuar – 8,3 milion banorë

2. Moska, Rusi – 12 milion banorë

2. Moskë, Rusi – 12 milion banorë

1. Stamboll, Turqi – 14,1 milion banorë

1. Stamboll, Turqi – 14,1 milion banorë