Extra 10 qytetet më të mira në botë për familjet (FOTO)

10 qytetet më të mira në botë për familjet (FOTO)

Kompania gjermane Movinga ka renditur qytetet më të mira në botë për familjet në vitin 2020. Në një studim të ri, ku janë marrë në analizë 150 qytete, janë zbatuar kritere si leja e lindjes, arsimimi cilësor, shëndetësia, punësimi dhe niveli i jetesës.

Në renditje bie në sy dominimi i qyteteve në veri të Europës dhe kontinentit amerikan. Tre qytete kanadeze janë në 10-shen më të mirë ndërsa dy të tjerë nga Suedia

10. Goteborg, Suedi
9. Montreal, Kanada
8. Kalgari, Kanada
7. Reikjavik, Islandë
6. Stokholm, Suedi
5. Kopenhagen, Danimarkë
4. Mynih, Gjermani
3. Oslo, Norvegji
2. Kebek, Kanada
1. Helsinki, Finlandë