Kuriozitete 10 vendet më të nxehta në botë (FOTO)

10 vendet më të nxehta në botë (FOTO)

Bëhet fjalë për vende të cilat regjistrojnë temperaturat më të larta në të gjithë botën, dhe bëjnë pjesë në listën me 10 vendet më të nxehta në botë.

Një pjesë e vendeve që bëjnë pjesë në këtë listë kanë një atmosferë të nxehtë gjatë gjithë vitit me temperatura të larta të variueshme, ndërsa shumë prej tyre arrijnë temperatura të larta vetëm në mes të verës. Variablat e ndryshueshme ndikojnë në temperaturën e përgjithshme të territorit. Pa humbur kohë le të njihemi me 10 vendet më të nxehta në botë.

10- Meksika

Temperatura arrin deri në 50 ° C në ditët më të nxehta të verës.

9- Irani

Këtu temperaturat tejkalojnë 50 gradë, megjithëse temperatura e përgjithshme në një ditë në verë është 40 deri në 45 gradë Celsius.

8- Sudani

Sudani është një tjetër vend afrikan që ndeshet me temperatura të lartë gjatë gjithë vitit, duke tejkaluar 45 ° C, madje edhe në një ditë të stuhishme. Për më tepër, vendi nuk përjeton praktikisht asnjë ditë me shi gjatë gjithë vitit.

7- India

Komunitete të shumta urbane në jug të Indisë hasin temperaturë të nxehtë gjatë gjithë vitit. Po kështu India është shtëpi për një pjesë të individëve më të pasur dhe më të varfër në botë, dhe një kornizë klimaterike kapriçioze që godet lartësi deri në 50 gradë Celsius.

6- Somalia

Temperatura shkon deri në 50 gradë. Individët që jetojnë në këtë vend janë në një fazë kolosale të urisë pasi për shkak të mungesës së ujit.

5- Iraku

Vendet në Lindjen e Mesme herë pas here përballen me temperatura deri në 48-54 gradë gjatë verës. Temperatura tipike përgjatë shumicës së kohës së vitit mbetet gjithashtu mbi 40 gradë Celsius.

4- Algjeria

Temperatura normale është rreth 50-53 ° C me temperaturat më të nxehta që regjistrohen në zonën e Salah.

3- Omani

Për gati 5-6 muaj në një vit, temperatura e Omanit është rreth 50 deri në 53 gradë Celsius. Duke qenë një vend i pasur, disa zyra i janë dhënë popullatës së përgjithshme që banon në vend për të luftuar kundër një ngrohtësie kaq ekstreme.

2- Arabia Saudite

Temperaturat e jashtëzakonshme janë regjistruar në Arabinë Saudite dhe temperatura normale në verë mund të shkojë në rreth 54 ° C. Vendi në pjesën më të madhe përbëhet nga Shkretëtira Arabe, duke e bërë atë të thatë dhe të pakuptimtë për kopshtarinë.

1- Libia

Rekordi për temperaturën më të lartë të regjistruar ndonjëherë në planet ishte në Libi. Ishte në vitin 1922 dhe temperatura e regjistruar ka qenë 57.8 ° C. Shkretëtira Libiane, e cila mbulon pjesën më të madhe të tokës në vend, është e thatë.