Kuriozitete 12 kufij të shteteve që janë të pazakonshëm (FOTO)

12 kufij të shteteve që janë të pazakonshëm (FOTO)

Kur dëgjojnë fjalën “kufij shtetëror”, mendja na shkon te rojet e armatosura deri në dhëmbë, qentë e specializuar dhe rrethojat me tela ku me një shikim të ashpër të kërkohet pasaporta.

Eh, ja që nuk është gjithmonë ashtu!

Shumë vende kanë të shënjuar kufijtë vetëm sa për simbolikë, dhe të kalosh në të është si të kalosh nga një qytet në tjetrin.

Ja dhe disa shembuj.

Kjo pamje madhështore është një kufi midis Gjermanisë dhe Republikës Çeke. Pamja është thjesht befasuese!

 

Ky shpat është në kufirin midis Norvegjisë dhe Suedisë

 

Ky peshk gjigant që ndan Poloninë dhe Ukrainën simbolizon kufirin kombëtar midis këtyre vendeve

 

Ju madje mund të luani golf në kufirin finlandezo-suedez

 

Argjentina — në të majtë, Brazili – në të djathtë, Paraguai – në mes

 

Kufiri midis këtyre shteteve bëhet direkt e në trotuar. Brazili – në të majtë, Uruguai – në të djathtë.

 

Kufiri midis Kanadasë dhe Shteteve të Bashkuara kalon përmes një qyteti të quajtur Derby Line – drejtpërdrejt nëpër ndërtesa.

 

Ju mund të hyni në këtë kafene nga Holanda dhe të dilni nga ajo në Belgjikë.

 

Kufiri midis Nepalit dhe Kinës kalon direkt mbi Everest

 

Kufiri midis Gjermanisë dhe Holandës është shënuar me një shirit metalik në qendrën tregtare Eurode

 

Ky është një ishull midis Rusisë dhe Shteteve të Bashkuara. Ishulli është vetëm 35 km larg nga të Chukotka dhe Alaska. Përkundër kësaj, diferenca në kohë është 21 orë.