Aktualitet 136 vite burg për bandën shqiptare

136 vite burg për bandën shqiptare

Pothuajse një shekull e gjysmë burg, ky ka qenë dënimi i autoriteteve italiane për një grup kriminal të organizuar shqiptar.

Gjykata e Leçes në Itali ka dënuar me 136 vite burg 18 të arrestuarit të operacionit antidrogë “Lulet e pranverës”, finalizuar një vit më parë.

Dënimi u dha dje nga gjykatësi Giulia Proto i cili liroi vetëm një nga 19 të pandehurit: Klajdi Malo, një shqiptar 24-vjeçar, i cili mesa duket ishte i pafajshëm.

Sidoqoftë, për të gjithë të tjerët, 5 nga Brindisi dhe 13 shqiptarë, përfunduan hetimet dhe u shpallën fajtorë.

Gjykata vendosi:

-3 vjet për Fatmir Xhelili (Miri),

-1 e 8 muaj burgim, plus një gjobë 6,000 euro për Fridi Murataj, 26 vjeç, nga Vlora.

-4 vjet e gjysmë, plus një gjobë prej 24 mijë eurosh, për Luka Beqiraj.

-3 vjet dhe një gjobë 10 mijë euro në Mehdi Beqiraj, 41 vjeç.

-13 vjet e 4 muaj burg për Dorian Pashaj, 34 vjeç, (i arratisur).

-6 vjet e tetë muaj në Arbinor Hoxhaj (i njohur si Arbi ose ‘BJONDI’), 34 vjeç.

-10 vjet për Dorian Alikaj (i njohur si Kostandino ose Dori).

-8 vjet e gjysmë për Klaudio Fani (ose Klodi), 34 vjeç.

-9 vjet e 4 muaj në Altin Avduramani, 46 vjeç.

-8 vjet e 8 muaj për Kristian Nuredinaj (ose Cidhe).

-18 vjet burgim (në vazhdim të një dënimi të mëparshëm) për Raul Zenunaj (Babo ose Babush).

-6 vjet e 8 muaj për Kujtim Elmazin.

-6 vjet dhe 4 muaj për Bibil Kabello.