Extra 15 hile psikologjike të cilat duhet t’i dijë gjithkush

15 hile psikologjike të cilat duhet t’i dijë gjithkush

Mënyrat, hilet, apo marifetet psikologjike do ta bëjnë jetën tuaj më të lehtë dhe do t’ju ndihmojnë të përballeni me situata stresuese.

Në këtë kontekst, ia vlen t’i hidhni një sy materialit të mëposhtëm.

1- Kur një grup njerëzish qesh, njerëzit instinktivisht shohin drejt anëtarëve të grupit, të cilët ata i ndiejnë si më të afërt (apo që duan t’i ndiejnë si të tillë).

2- Përtypja e çamçakëzit, apo ngrënia e ushqimit kur jeni duke bërë diçka, mund t’ju bëjë dukshëm nervoz. Ky veprim ju angazhon një pjesë të rëndësishme të trurit, dhe ju bën të mendoni se nuk mund të jeni në rrezik, pasi po ushqeheni.

3- Nëse dikush është i mërzitur me ju dhe ju rrini i qetë, ata me shumë gjasa, do të nevrikosen, por më vonë, atyre do t’u vijë keq për veten.

4- Nëse ju pyesni dikë dhe ai apo ata, do t’ju japin një përgjigje të pjesshme, mbani me ta kontakt me sy dhe qëndroni të qetë. Personi që ju përgjigjet, zakonisht do të kuptojë se përgjigjja origjinale, nuk ishte e mirë aq sa duhet dhe ata do të vazhdojnë të flasin.

5- Shprehjet emocionale janë vetëm një mënyrë për të shkaktuar emocione. Nëse doni të ndiheni të lumtur, qeshni sa të mundeni.

6- Mos thoni apo shkruani se “unë mendoj” apo “unë besoj”. Është e vetëkuptueshme, sidoqoftë, dhe duket si mungesë besimi.

7- Para intervistave, imagjinoni sikur jeni shokë të vjetër me intervistuesit. Ju e keni në dorë mënyrën se si ta perceptoni situatën tuaj dhe rehatia juaj do të jetë “ngjitëse”.

8- Nëse e ndjeni veten vërtet të lumtur dhe të kënaqur duke vështruar të tjerët, herën tjetër ju do të shihni se ata ndoshta do të jenë pak më të lumtur dhe më të gëzuar për këtë. (qentë për shembull, na e bëjnë këtë hile shpesh, apo jo?)

9- Njerëzit kanë më shumë gjasa të bien dakord me një favor të vogël, nëse ata refuzojnë një më të madh, apo dy, më parë.

10- Shumë efekte fizike të stresit, janë e njëjta gjë me ato të dehjes, apo të intoksikimit (si për shembull: frymëmarrje e rënduar, rrahje e shpejtë e zemrës, etj.) Nëse ju e ktheni situatën tuaj kërcënuese në sfiduese, stresi juaj do të kthehet në ‘dehje, gaz e hare’.

11- Shumë njerëz nuk mund të dallojnë dot diferencën mes shkëlqimit dhe besimit. Nëse ju duket se e dini se çfarë jeni duke bërë, njerëzit do tentojnë të mblidhen rreth jush.

12- Nëse ju punoni në ndonjë shërbim ndaj klientit, vendosni një pasqyrë pas vetes. Klientët do të jenë më të sjellshëm, pasi askush nuk do ta shohë veten duke u shndërruar në një tip të padurueshëm e bezdisës.

13- Nëse ju jeni në një grup duke marrë pjesë në një mbledhje dhe duke pritur që dikush t’ju japë një detyrë, uluni direkt pranë tij. Ai (apo ajo) do ta humbasë mentalitetin e ashpër që i bën të tillë njerëz të ndihen më të sigurt për t’ju sulmuar e ngacmuar. Dhe e fundit fare; ata do ta zbusin ligështinë e tyre.

14- Kur jeni në takimin e parë me të dashurin apo të dashurën, merreni pak me humor e bëjeni zbavitës. Ata do ju kujtojnë gjithnjë me emocion e mirësi.

15- Përpiquni të vini re ngjyrën e syve të dikujt kur ju e takoni atë. Njerëzit ju pëlqejnë më shumë për kontaktin në rritje me sy..