Bota 2020, viti më i keq për turizmin në Itali që prej 1969

2020, viti më i keq për turizmin në Itali që prej 1969

2020-ta ka qenë viti më i keq për turizmin në Itali që prej vitit 1969, deklaruan Assoturismo dhe Confesercenti.

“Kriza e COVID-19 ka shkatërruar më shumë se 240 milionë të pranisë turistike, një rënie me 55%”, deklaruan ata.

Industria hoteliere është prekur më shumë, duke humbur 50 miliardë euro nga shpenzimet e konsumit.

“Kufizimet e festave kanë regjistruar një humbje prej 3,5 milionë turistë italianë dhe të huaj”, sipas raportit.

Gjatë 12 muajve të fundit, rreth 83,6 milionë euro për qëndrimet në natë nga turistët janë humbur dhe 157,1 milionë euro për qëndrimet në natë nga turistët e huaj.

Mbërritjet e turistëve kanë rënë me 61,8%, 50,2 milionë.