Politika 30 qershori/ Raporti voluminoz i Metës për “Venecian”: 21 shkelje, problematika dhe...

30 qershori/ Raporti voluminoz i Metës për “Venecian”: 21 shkelje, problematika dhe veprime

Presidenti i Republikës, Ilir Meta ka publikuar sot raportin shpjegues që i ka dorëzuar Komisionit të Venecias, delegacioni i të cilit ishte javën e shkuar në Tiranë i thirrur nga Kuvendi në kuadër të Komisionit Hetimor.

Në raport janë renditur 21 shkelje, problematike dhe veprime që janë ndërmarrë që nga caktimi i 30 qershorit si datë për zgjedhjet lokale, te shfuqizimi i dekretit dhe deri te raporti i OSBE/ODHIR për procesin e votimit.

Aty janë veçuar edhe dosjet 138 dhe 399, si dhe përpjekjet e Presidentit për vendosjen e dialogut midis partive politike.

Raportin e plote e lexoni KETU