Kuriozitete 5 faktet e frikshme shkencore që askush nuk i di

5 faktet e frikshme shkencore që askush nuk i di

Në Reddit ka nisur një “thread” ku ftohen shkencëtarët të zbulojnë fakte që askush nuk i di.

Ju ftojmë të lexoni pesë nga zbulimet më interesante, por edhe më të frikshme.

1- Në vitin 1958, një bombë bërthamore rreth 3 ton ka humbur në Gjeorgji dhe ende nuk është gjetur

2- Antraksi mund të qëndrojë i “varrosur” nëntokë për qindra vite, por nëse sipërfaqja e tokës ngacmohet, antraksi mund të rikthehet. Diçka e tillë ndodhi në Siberi, në vitin 2016, kur një kufomë dreri doli në sipërfaqe nga ngricat dhe u infektuan 1500 drerë dhe u shtruan në spital 4 njerëz.

3- Disa forma anestezie nuk të bëjnë që të mos ndjesh dhembje, por vetëm që ta harrosh që e ke ndjerë.

4- Shumë vitaminë C shkakton kancer në stomak. Vitamina C është praktikisht acid askorbik dhe të konsumosh shumë acid, sigurisht që dëmton.

5- Nëse bie brenda një vullkani, nuk shkrihesh. Trupi qëndron në sipërfaqe duke u djegur dhe avulluar. Gjithashtu, vdekja vjen shumë shpejt, pa vuajtje.