Përzgjedhja e editorit 50 zakonet që të ndihmojnë të jetosh sa më gjatë (sipas shkencës)

50 zakonet që të ndihmojnë të jetosh sa më gjatë (sipas shkencës)

Cilat janë zakonet, ushqimet që ju ndihmojnë të jetoni sa më gjatë dhe të shëndetshëm? Një seri studimesh shkencore nga e shpjegojnë.

1- Vrapo

2- Ushqehu me proteina bimore

3- Merr rreze dielli, por jo shumë

4- Pi kafe

5- Hani arra

5- Konsumo kurkumën

7- Mos pi duhan

8- Pi alkool me moderim

9- Hani speca djegës

10- Mos u streso

11- Ngrini pesha

12- Hani fruta dhe perime

13- Ji bujar dhe mbështeti të tjerët

14- Ushqehuni me peshk

15- Fli aq sa duhet dhe mirë

16- Qëndroni i ri (të ndihesh i ri brenda të bën plakesh më avash)

17- Mos qëndro ulur gjithë ditën

18- Ha fruta pylli

19- Mbaje trurin aktiv

20- Ruaji miqësitë e tua

21- Ndiq mënyrë japoneze të të ushqyerit

22- Bëj stretching

23- Ki një qëllim ose objektiv për të arritur

24- Mendo pozitivisht

25- Ec

26- Bëj punë vullnetare

27- Bëj seks

28- Kujdesu për dhëmbët e tu

29- Shmangni pijet me sheqer

30- Martohu ose bashkëjeto

31- Merreni plakjen me qetësi

32- Qëndro i hidratuar

33- Bëj pushime

34- Luaj tenis

35- Mbaj një kafshë shtëpiake

36- Shiko video me mace (të qeshësh të shton jetën)

37- Kaloni tek drithërat integrale

38- Bëj fëmijë

39- Ndiq dietën mesdhetare

40 -Bëj babysitter për nipërit e tu

41- Parandalo sëmundjet (shkoni tek mjeku)

42- Jeto natyrën

43- Mbaj të njëjtën peshë trupore

44- Merr kalciumin e nevojshëm

45- Agjëro me ndërprerje

46- Medito

47- Këndo

48- Ha pak mish të kuq

49- Qesh

50- Kultivoni bimë

Corriere della Sera/ American Eye