Kuriozitete 7 mite rreth Antarktidës

7 mite rreth Antarktidës

Nga arinjtë polarë që hanë pinguinët e deri tek temperaturat ekstremisht të ftohta, këto janë disa nga mitet më të spikatur për Antarktidën.

Disa njerëz besojnë se arinjtë polar hanë pinguinët

Ky është një mit i vazhdueshëm që disa njerëz besojnë rreth Antarktidës. Kjo ndoshta ka të bëjë me një kompani të caktuar pijesh, por ky mit është gjithçka, por jo e vërtetë. Në të vërtetë, megjithëse ka të ngjarë që arinjtë polarë të shtojnë pinguinë në dietën e tyre, ata nuk jetojnë në të vërtetë askund afër njëri-tjetrit.

Antarktida është absolutisht e madhe!

Nëse keni një hartë të botës që shtrihet rreth e rrotull, mund të faleni për mendimin se Antarktida është absolutisht shumë e madhe në krahasim me kontinentet e tjera. Ndërsa kontinenti është shumë i madh, ai është i pesti për nga madhësia. Duket shumë më e madhe në një hartë.

Antarktida është plotësisht e pabanuar

Ndërsa ky mit për Antarktidën është gjysëm i vërtetë, kontinenti ka shumë njerëz “që jetojnë” atje në stacionet kërkimore. Por asnjëherë, me sa jemi në dijeni, nuk ka pasur ndonjë popullsi amtare të njerëzve në kontinent. Pra, nëse duke “jetuar” në Antarktidë nënkupton zgjidhje të përhershme, atëherë kjo është e vërtetë. Sidoqoftë, ka qenie njerëzore që jetojnë atje mbi baza të përkohshme gjatë gjithë vitit.

Antarktida është Poli i Jugut

Ky është një tjetër mit teknik mbi kontinentin e Antarktidës. Shumë njerëz e shohin Polin e Jugut dhe Antarktidën si sinonime të njëri-tjetrit. Por kjo është pak “e informuar keq”, për të thënë të paktën. Ndërsa Poli i Jugut mund të gjendet në kontinent, ato nuk janë e njëjta gjë.

Është me të vërtetë e shtrenjtë të vizitosh Antarktidën

Ky është, ndoshta, një nga mitet më të mëdha të vazhdueshme për kontinentin e Antarktidës. Ndërsa është e vërtetë që nuk do të jetë e lirë, ju mund të shkoni në një udhëtim për më pak se 10,000 dollarë për një lundrim dy-javor. Nëse jeni të gatshëm të shëtisni përreth dhe jeni të gatshëm të prisni për një vit ose më shumë, gjithashtu mund të ulni ndjeshëm këtë kosto. Sigurisht, hedhja e 10 mijë dollarë në një udhëtim nuk është në buxhetin e të gjithëve, por mos harroni se këto kosto janë gjithëpërfshirëse.

Antarktida është shumë e ftohtë

Antarktida është e famshme për klimën e saj tepër të ftohtë. Në fakt, NASA regjistroi temperaturën më të ftohtë në Tokë atje në -89.4 gradë Celsius.

Pinguinët janë lloji i vetëm i shpendëve në Antarktidë

Ky është një tjetër mit i vazhdueshëm për kontinentin e Antarktidës. Shumë njerëz kanë mendimin e gabuar se pinguinët janë zogjtë e vetëm që në të vërtetë mund të mbijetojnë atje. Kjo është e kuptueshme për një pikë pasi shumica e fotografive të jetës së egër atje kanë tendencë të shfaqin vetëm pinguinët.