Extra 7 shenjat e inteligjencës së lartë: Zbuloni nëse jeni edhe ju

7 shenjat e inteligjencës së lartë: Zbuloni nëse jeni edhe ju

Shenja e inteligjencës së lartë mund të kalojë pa u vënë re apo edhe të tolerohet nga shumica e njerëzve. Ashtu siç nuk ka asnjë formë të vetme inteligjence, ka shumë faktorë që e lënë në hije inteligjencën. Për këtë arsye, tiparet që tregojnë inteligjencë të lartë mund të injorohen.

Por, cilat janë shenjat që tregojnë se inteligjenca juaj është e lartë?

1- EMPATIA E LARTË

Empatia e lartë lidhet me inteligjencën e lartë nga shumë njerëz. Sepse ndërsa është shumë e vështirë për një person të kuptojë sa duhet ndjenjat e veta, është një veçori e rëndësishme që kërkon përpjekje për të kuptuar dhe analizuar ndjenjat dhe mendimet e njerëzve rreth tij me aftësinë e tij të lartë të ndjeshmërisë.

Një nga karakteristikat e para të njerëzve me inteligjencë të lartë është aftësia për të empatizuar.

2- DUAN TË JENË VETËM

Shumica e njerëzve nuk i pëlqejnë njerëzit që preferojnë të jenë vetëm. Pavarësisht kësaj, shkenca thotë se duhet t’i shikojmë më me kujdes njerëzit e vetmuar.

Një studim i vitit 2016 zbuloi se njerëzit që preferojnë të jenë vetëm sesa të shoqërohen, kanë një IQ më të lartë se ata që nuk e bëjnë këtë. Shkencëtarët mendojnë se kjo zgjedhje mund të lidhet me nevojat evolucionare nga e kaluara.

3- VONOHEN GJITHMONË

Është krejt normale që njerëzit që vonohen vazhdimisht për një vend të cilësohen si të papërgjegjshëm. Megjithatë, të qenit vonë shihet sërish si shenjë e inteligjencës së lartë.

Hulumtimet shkencore kanë treguar se njerëzit që qëndrojnë zgjuar deri vonë natën kanë më shumë gjasa të kenë inteligjencë të lartë.

4- HUMOR I ZI E SHAKA TË TEPRUARA

Nëse mund të qeshni me shaka që mund të duken të ashpra për shumë njerëz ose shaka që janë të frikshme, nuk do të thotë se jeni një person i keq. Kjo tregon se mund të keni inteligjencë të lartë.

Një studim i kryer në Universitetin e Vjenës vitet e fundit zbulon se njerëzit me një sens të errët humori mund të jenë inteligjentë edhe verbalisht dhe numerikisht.

5- AFTËSI ANALIZUESE

Nëse mendoni për të gjitha mundësitë përballë një ngjarjeje apo situate dhe ndani mendimet negative që mund të lindin, kjo do të thotë se aftësitë tuaja analizuese janë zhvilluar.

Njerëzit me inteligjencë të lartë mund të vlerësojnë ngjarjet dhe situatat nga këndvështrime të ndryshme.

6- KENI SHUMË KURIOZITET

Të qenit kurioz është një nga elementët që lidhet me inteligjencën e lartë. Krahasuar me njerëzit e tjerë, njerëzit që kanë aftësinë për të pyetur mund të shohin gjëra të ndryshme më lehtë.

7- JENI DEMBEL

Edhe pse dembelizmi është një tipar i lidhur me inteligjencën e lartë, ajo kritikohet nga shumë njerëz. Por një studim i kryer në “Florida Gulf Coast University” zbuloi se dembelizmi është i lidhur ngushtë me inteligjencën e lartë.

Sipas hulumtimeve, njerëzit me inteligjencë të lartë nuk kanë nevojë për të tjerët për t’u argëtuar dhe mund të duken dembelë. Ata nuk ndiejnë nevojën të nxitojnë ose të gjejnë njerëz që mund t’i bëjnë ato, sepse ata kanë analizuar më parë në mendjen e tyre se si mund t’i trajtojnë punët e tyre.