Kuriozitete 7 vendet me më shumë ishuj në botë

7 vendet me më shumë ishuj në botë

Suedia është vendi me më shumë ishuj në botë, 267.570 për të qenë të saktë..

Më shumë se gjysma e ishujve në Finlandë mund të gjenden në liqene në të gjithë vendin. Indonezia dhe Australia janë dy vendet që janë plotësisht të përbëra nga ishuj, kështu që territori aktual është një pjesë e ishujve gjithashtu. Ishujt janë pothuajse si strehë të vogla ku mund të shpëtoni kur të keni nevojë për pak paqe dhe qetësi. Jo çdo vend është afër tyre, por kur njerëzit shkojnë me pushime, ata shpesh do të zgjedhin një vendpushim ishull.

Fakti që është një copë tokë e vogël e rrethuar nga oqeani nga të gjitha anët i bën ata një vend të përsosur për të shpëtuar, kur dëshironi të bëni një pushim nga gjithçka.

7 vendet me më shumë ishuj në botë:

7- Filipinet

Me 7.641 ishuj Filipinet zënë vendin e shtatë në listën e vendeve me ishujt më të shumtë. Palawan shpesh përmendet si më i bukuri i tyre, dhe rekomandohet nga udhëtarët si ai që duhet të vizitojnë.

6- Australia

Australia është një vend dhe një kontinent ishull që e bën vendosjen e tij në këtë listë të çuditshme. A është përfshirë vetë vendi midis 8.222 ishujve që janë paraqitur nën flamurin e tij? Duket sikur është, gjë që do ta bënte atë vend që ka ishullin e vetëm më të madh në këtë listë. Tasmania është një ishull tjetër australian që është mjaft i madh dhe i njohur, dhe shumica e ishujve të tjerë janë përgjatë bregdetit perëndimor të kontinentit. Ishulli Kangaroo është veçanërisht i popullarizuar në mesin e vizitorëve.

5- Indonezia

Indonezia është e përbërë nga 18.207 ishuj që janë të shpërndara në të dy anët e ekuatorit, në Azinë Juglindore. Vendi është një vend i njohur turistik, me ishullin e Bali që është më i njohuri i të gjithë ishujve.

4- Kanada

Ndërsa po largohemi nga Evropa, ne jemi akoma të mbërthyer në hemisferën veriore. Numri i saktë i ishujve në Kanada është i panjohur, por besohet se ka të paktën 30,000 prej tyre. Gjiri i Gjeorgjisë është shtëpia e arkipelagut më të madh të ujërave të ëmbla në botë. Është i njohur si arkipelagu Tridhjetë mijë Ishujt, dhe nuk është e vështirë të mendosh pse. Eshtë interesante se ka edhe 1,864 ishuj në lumin Saint Lawrence.

3- Norvegjia

Deri tani nuk duhet të habiteni që vendet me numrin më të madh të ishujve janë të gjitha vendet nordike. Norvegjia ka mbi 50,000 ishuj, përfshirë ishullin Bouvet. Ky ishull i veçantë konsiderohet të jetë një nga vendet më të largëta në tokë.

2- Finlanda

Një vend tjetër nordik, Finlanda ka 179.584 ishuj. Këto numra janë çuditërisht të larta, por ajo që është e veçantë për ishujt në Finlandë është se jo të gjithë janë në oqean. Disa ishuj në këtë vend në të vërtetë mund të gjenden në liqene. Finlanda ka afërsisht 188,000 liqene, dhe 98.050 ishuj banojnë mbi to.

1- Suedia

Vendi që ka më shumë ishuj në të gjithë botën është Suedia. Shumë njerëz nuk do të mendojnë për këtë, dhe ndoshta imagjinojnë një parajsë tropikale kur imagjinojnë një vend të mbushur me ishuj. Suedia ka 267.570 ishuj! Ky numër mund të jetë papritur i lartë për shumicën e njerëzve që po hulumtojnë këtë, por ajo që është edhe më interesante është se numri po rritet. Vetëm 984 ishuj janë të banuar, dhe Marstrand është një nga më të njohurit nëse vendosni ta vizitoni.