Extra 8 gjëra që nuk i dini mbi pornon

8 gjëra që nuk i dini mbi pornon

Kur u bë filmi i parë porno? Sa vlen në euro industria e pornografisë? Ekziston një lidhje mes vizionit të seksit online dhe humbjes së kujtesës? Sa ndikon tek meshkujt një video porno? Dhe më e rëndësishmja, a ka ndonjë ndryshim në mënyrën se si meshkujt e femrat shohin skena seksi?

1 – Origjina e pornografisë

Edhe pse pornografia daton mijëra vjet më parë, për t’i dhënë popullaritet asaj ishte sigurisht shpikja e kinemasë dhe atij që besohet të jetë filmi i parë “porn”, i xhiruar nga Albert Kirchner në vitin 1896. Në pamje duke aktorja Louise Willy që bën rolin e një striptisteje të pafajshme. Filmi zgjat vetëm 7 minuta

2 – Çfarë shikojnë meshkujt

Dekoltenë? Të pasmet? Jo, sipas një kërkimi të Institutit Kinsey, nuk janë vetëm këto çfarë shohin spektaktorët meshkujt gjatë një skene seksi. Ata fokusohen tek organet gjenitale të femrës për të parë se si e përfton kënaqësinë.

3 – Në cilën ditë konsumohet më shumë porno?

Sipas një kërkimi, e diela në mëngjes është momenti i preferuar nga përdoruesit e internetit për të parë filma porno. Filmat për familjarë zakonisht e kanë pikun e tyre ditën e mërkurë, ndërsa titujt e lidhur me sportin shihen të shtunën në darkë.

4 – Porno dhe kujtesa

Të shikosh porno online mund t’ju provokojë humbje të kujtesës. Këtë e ka thënë një studim i publikuar nga Journal Sex Research. Eksperimenti përfshiu 28 meshkuj 26-vjeçarë, të cilët u vunë përballë disa imazheve në kompjuter, mes të cilave edhe foto pornografike. Kur i kërkohej për të thënë se nëse njëra foto ishte po e njëjta e dhënë pak moment më parë, 67% e tyre gabonin.

5 – Kush sheh çfarë?

Sajti PornMd ka një faqe ku shihen fjalët më të kërkuara nga përdoruesit e saj nga njëri vend në tjetrin. Më të kërkuarat janë – lesbike, anal, adoleshent, amator, milf.

6 – Monoporno – Sa vlen industria e pornos?

Edhe porno ka arritur të krijojë monopolin e saj. Mind Geek është kompania që zotëron faqet më të famshme të industrisë si Pornhub, Yourporn, RedTube të cilat transmetojnë sasi të mëdha pornoje falas. Kjo arrin në një vlerë prej 97 miliard dollarësh.

7 – Çfarë ndodh kur e shohim?

Kur meshkujt shohin porno, ndryshe nga femrave, u aktivizohen disa lëndë që quhen “talam” dhe “hipotalam”. Hipotalami, siç thonë neurologët, kontrollon temperaturën e trupit, urinë, sjelljet sulmuese, gjumin, etjen, lodhjen dhe aspektet të tjera të rëndësishme të trurit tonë. Pra kur meshkujt shohin porno, ata e përjetojnë plotësisht atë.

8 – Femrat dhe pornografia

Sipas studimeve një në tre persona që shohin porno në Amerikë janë femra. A do të jetë dhe kështu në Europë vallë? Por sipas studiuesve, të parit porno në përgjithësi i përket meshkujve. Femrat nuk janë dhe aq të interesuara për pornon sa janë meshkujt. Ka shumë femra që nuk duan të shohin fare.