Extra 8 shenjat që provojnë se jeni të varur pas seksit

8 shenjat që provojnë se jeni të varur pas seksit

Shpërndaje

Është e pamundur të mësohet nëse dikush është i varur nga seksi, pa u këshilluar me një terapist, por ekzistojnë disa shenja paralajmëruese të cilat tregojnë se kur duhet të kërkoni ndihmë.

Ekspertët e shëndetit kanë ngritur alarmin se varësia ndaj seksit, mund të jetë shumë e rrezikshme.

Ajo shprehet tek masturbimi i rregullt, seksi online, seksi me shumë partner, porno apo seksi me pagesë. Është shumë e rëndësishme të kërkosh ndihmë, pasi mund të shkatërrojë marrëdhënien tuaj, karrierën apo edhe shëndetin mendor.

Më poshtë, ju listojmë tetë shenjat që paralajmërojnë se jeni të varur ndaj seksit:

-Fantazitë seksuale dalin jashtë kontrollit.

-Bëni sjellje të caktuara seksuale, që nuk i shijoni aspak dhe në fund ndjeni fajtor edhe të penduar.

-Masturbimi – Nuk ka një përgjigje të saktë se kur po e teproni me masturbimin, por në momentin që ndikon në jetën tuaj, zilet e alarmit duhet të këmbojnë.

-Keni tentuar, por dështuat të ulni urinë ndaj sjelljeve seksuale.

-Përdorni seksin për t’u arratisur nga probleme si vetmia, depresioni, ankthi dhe stresi

-E vendosni veten në situata të rrezikshme – lidhje jashtëmartesore, seks i pambrojtur.

-Eksitohesh nga seksi me të mitur, vetëm për të përmbushur fantazinë seksuale.

-Ke vështirësi të krijosh dhe të mbash një marrëdhënie të shëndetshme.

Burimi: The Sun