Extra A do t’i shtrëngojmë duart përsëri?

A do t’i shtrëngojmë duart përsëri?

Në të gjithë botën, njerëzit po përpiqen të injorojnë mijëra vjet konventë bio-sociale dhe të shmangin prekjen e njëri tjetrit.

Shtrëngimi i duarve mund të jetë një nga zakonet më të vështira për të humbur në botën pas pandemisë, por ka alternativa, shkruan BBC.

Kjo përshëndetje përfshin tërë botën, deri në fuqinë, duke filluar nga një përshëndetje e thjeshtë mes të huajve që nuk do të takohen më kurrë, deri në nënshkrimin e marrëveshjeve miliardë dollarëshe midis titanëve të biznesit.

Është një “gjest i mirëfilltë i lidhjes njerëzore”, një simbol se si njerëzit kanë evoluar të jenë shumë social, thotë Cristine Legare, një profesoreshë psikologjie në Universitetin e Teksasit në Austin.

“Fakti që shkuam për prekjen e bërrylave si një alternative tregon se sa i rëndësishëm është prekja – ne nuk donim ta humbasim atë lidhjen fizike”, shtoi Prof Legare.

Dhe me një histori që gjurmon mijëra vjet, shtrëngimi i dorës mund të jetë shumë i pamundur që të ndalet lehtë.