Bota Akuzat për ryshfet, Bob Menendez jep dorëheqjen si kryetar i Senatit Amerikan...

Akuzat për ryshfet, Bob Menendez jep dorëheqjen si kryetar i Senatit Amerikan për Marrëdhëniet me Jashtë

Senatori veteran amerikan Robert Menendez ka dhënë dorëheqjen përkohësisht si kreu i komitetit të marrëdhënieve me jashtë të Senatit, pasi ai përballet me akuzat për ryshfet.

Prokurorët e Departamentit të Drejtësisë pretendojnë se Robert Menendez dhe gruaja e tij kanë pranuar qindra mijëra dollarë, kallëpe ari, pagesa për një kredi për shtëpi, kompensime monetare punë minimale, një automjet luksoz dhe sende të tjera me vlerë, në këmbim të ndihmës për qeverinë e Egjiptit, por çifti i ka mohuar akuzat.

Senatori ka refuzuar thirrjet e kolegëve demokratë të kthyer në shtetin e tij të Nju Xhersit për të dhënë dorëheqjen nga vendi i tij.

Udhëheqësi i shumicës në Senat, Chuck Schumer tha të premten se zoti Menendez kishte vendosur të largohej si kryetar i komitetit me ndikim “derisa çështja të zgjidhej”.

Demokrati i Nju Jorkut tha se kolegu i tij ishte “një nëpunës publik i përkushtuar dhe gjithmonë po lufton fort për njerëzit e Nju Xhersit”.

Nuk është hera e parë që 69-vjeçari Menendez, i cili ka shërbyer në Kongres që nga viti 2006, duhet të heqë dorë nga posti i lakmuar në panelin e marrëdhënieve me jashtë.

Ai gjithashtu dha dorëheqjen në vitin 2015 pasi u padit në Nju Xhersi me akuzën se kishte marrë ryshfet nga një mjek okulist në Florida. Ai rast përfundoi me një gjykim të keq pasi juristët nuk ishin në gjendje të merrnin një vendim unanim.