Bota Alarm në Budapest, sorrat sulmojnë njerëzit dhe qentë

Alarm në Budapest, sorrat sulmojnë njerëzit dhe qentë

Budapesti është në alarm kohët e fundit pasi sorrat sulmojnë njerëzit dhe qentë, madje u shkaktojnë atyre lëndime të rënda.

Gjatë kësaj periudhe sorrat kujdesen për të vegjlit e tyre. Kështu ata do të sulmojnë çdo gjë që e shohin si të dyshimtë. Madje, në një postim në Facebook, bashkia paralajmëron se sorrat janë agresive për momentin. Për t’i kapur tani ata përdorin kurthe të krijuara posaçërisht për ta.

“Sorrat janë agresive në këtë kohë të vitit, sepse po mbrojnë të vegjlit e tyre. Ata nuk i tolerojnë njerëzit apo qentë pranë foleve të tyre. Qëndroni larg vendeve të folezimit të tyre”, paralajmëruan autoritetet lokale.

Në fakt, një nga viktimat e tyre duhej të dërgohej në spital me gjakderdhje në kokë, ndërsa autoritetet e lagjes 13 të kryeqytetit hungarez morën disa raportime për një sulm nga një sorrë.

Sipas gazetës “Nepszava”, sorrat janë agresive nga fundi i prillit deri në mes të qershorit kur mbrojnë zogjtë e tyre.

Ndërsa një vit më parë kopshtet e fëmijëve u sulmuan nga sorrat