Aktualitet Alarmi për Kekun Luppo që shitet në dyqane, reagon AKU

Alarmi për Kekun Luppo që shitet në dyqane, reagon AKU

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka reaguar pas denoncimeve në rrjetet sociale se produkti “Kek Lupo me arrë kokosi”, kishte prani lëndësh të huaja.

Sipas AKU-së nga kontrollet e kryera në këto subjekte u konstatuan kushte të përshtatshme higjeno-sanitare, produktet ishin të ambalazhuara dhe ruheshin në kushte të përshtatshme.

“Në momentin e kontrollit, subjektet nuk dispononin produktin “Kek Luppo me arrë kokosi”, por u konstatuan produktet “Luppo Cake Bite Choco Sandwich” 8 copësh si dhe “Kek Luppo Choco Cacao”, mbi të cilat u ushtrua kontroll fizik duke e thërrmuar produktin për të parë vizualisht nëse kishin prezencë substancash apo lëndësh të huaja në përbërje.

Gjithashtu u kontrollua plotësimi i kërkesave ligjore si etiketimi i produktit dhe sistemi i gjurmueshmërisë, të cilat rezultuan konform kërkesave ligjore.

Për verifikime të mëtejshme mbi sigurinë për konsum të këtij produkti, nga trupa inspektuese e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit u bë marrja e mostrave zyrtare për kryerjen e analizave laboratorike”, deklaron AKU, ndërsa bën me dije se përsa i përket produktit “Kek Luppo me arrë kokosi” nga verifikimet e bëra për praktikat e importit rezulton se për Vitin 2019 ky produkt nuk është importuar në Republikën e Shqipërisë.