Kuriozitete “Alexa”, regjistrimet e zërit shqyrtohen nga njerëzit

“Alexa”, regjistrimet e zërit shqyrtohen nga njerëzit

Amazon, Apple dhe Google punësojnë të gjithë stafin që të dëgjojnë regjistrimet zanore të klientëve nga folësit e tyre dhe aplikacionet e ndihmës zanore. Lajmi i Bloomberg thekson këtë temë pasi foli me disa punonjës të stafit të Amazon, i cili “rishqyrtoi” regjistrimet e Alexa. Të tre kompanitë thonë se regjistrimet zanore shqyrtohen herë pas here për të përmirësuar njohjen e gjuhës. Por artikulli i Bloomberg thotë se shumë konsumatorë nuk janë në dijeni se njerëzit mund t’i dëgjojnë.

Faqja e lajmeve tha se kishte folur me shtatë persona që rishikonin audio nga incizuesit e Amazon Echo dhe shërbimi Alexa. Rishikuesit në mënyrë tipike transkriptojnë dhe shënojnë audion e zërit për të ndihmuar në përmirësimin e sistemeve të njohjes së fjalëve në Amazon. Regjistrimet zanore të Amazon janë të lidhura me një numër llogarie, emrin e parë të klientit dhe numrin serial të pajisjes Echo që përdoret.
Disa nga shqyrtuesit i thanë Bloomberg se ata i shpërndanin këngët zanore me njëri-tjetrin në një dhomë të brendshme të bisedave. Ata gjithashtu përshkruan dëgjimin e këngëve si shqetësuese dhe si një sulm i mundshëm seksual.

Çfarë tha Amazon?
Termat dhe kushtet për shërbimin Alexa të Amazon thonë se regjistrimet zanore përdoren për të “përgjigjur pyetjeve tuaja, për të përmbushur kërkesat tuaja dhe për të përmirësuar përvojën tuaj dhe shërbimet tona”. Rishikuesit nuk janë përmendur në mënyrë eksplicite.
Në një deklaratë, Amazon tha se mori sigurinë dhe privatësinë seriozisht duke përdorur një mostër jashtëzakonisht të vogël të regjistrimeve zanore të “Alexa”.
“Ky informacion na ndihmon për të trajnuar njohjen e gjuhës dhe sistemet e të kuptuarit të gjuhës natyrale, kështu që Alexa mund t’i kuptojë më mirë kërkesat tuaja dhe të sigurojë që shërbimi të funksionojë mirë për të gjithë”, tha ai në një deklaratë.
“Ne kemi garanci të rrepta teknike dhe operacionale dhe kemi një politikë zero tolerance për abuzimin e sistemit tonë. Punonjësit nuk kanë qasje të drejtpërdrejtë në informacion që mund të identifikojë personin ose llogarinë si pjesë e këtij procesi pune”.