Bota Amerikanët duhet të marrin vizë për të hyrë në BE duke nisur...

Amerikanët duhet të marrin vizë për të hyrë në BE duke nisur nga viti 2021

Bashkimi Europian deklaroi të premten se duke nisur nga viti 2021 do të kërkojë viza për të gjithë amerikanët që udhëtojnë nëpër Europë.

Shtetasit amerikanë që do të kalojnë kufirin do tu duhet një pasaportë, një kartë krediti për të aplikuar në Sistemin e Autorizimit dhe Informimit të Udhëtimeve Europiane (ETIAS).

Kjo e fundit do i pajisë me një  leje qëndrimi që i lejon të vizitojë Europën brenda 90 ditëve.

Më përpara amerikanët nuk kishin nevojë për viza për të udhëtuar në shtetet e BE-së.

Sistemi ETIAS është i njëjtë me sistemin e vizave në SHBA.

Ky sistem nuk kërkon intervista, por kërkon pagesë për vizën dhe regjistrimin e vendit që do të vizitosh.