Kosova Amerikanët i kërkojnë Serbisë të njohë Kosovën

Amerikanët i kërkojnë Serbisë të njohë Kosovën

Ish-zëvendëspresidenti amerikan, Joseph Biden i ka dërguar një letër Presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi. Përmes kësaj letre, Biden i kërkon Thaçit që të ndjekë vetëm rrugën e njohjes reciproke me Serbinë.

Biden nuk i ka ofruar Presidentit Thaçi përkrahje në idenë e tij për ndryshim të kufijve dhe ka kërkuar nga ai që të ndjekë vetëm rrugën e njohjes reciproke më Serbinë.

Nga ana tjetër zëvendësndihmës sekretari amerikan i shetit Mathew Palmer u shpreh se Serbia duhet ta njohë Kosovën si shtet të pavarur dhe sovran, dhe të njëjtën duhet ta bëjë edhe Kosova.

Ai e bëri këtë deklaratë në një panel dedikuar Evropës Juglindore në Forumin Ekonomik Delphi, që po mbahet në Greqi.

Sipas gazetës serbe “Danas”, duke folur lidhur me qëndrimin e SHBA-së në bisedimet në mes Kosovës dhe Serbisë, Palmer u shpreh se ekziston një keqkuptim rreth pozicionit amerikan.

Palmer tha se Kosova duhet ta heqë ose pezullojë taksën, sepse ajo është pengesë për avancim në bisedime.