Kuriozitete Arsyeja e çuditshme pse macet zgjohen në mes të natës

Arsyeja e çuditshme pse macet zgjohen në mes të natës

Ekziston një mit që thotë se të gjitha macet janë më aktive gjatë natës. Në fakt sipas disa studimeve ka rezultuar që macet janë tejet aktive në orët e para të mëngjesit dhe në orët e darkës dhe ndikim ka pikërisht drita.

Por duke qenë edhe përgjatë ditës aktive me pjesëtarët e familjes, macet lodhen dhe sikurse fëmijët e vegjël, edhe ato “grinden”.

Por si mund ta qetësoni dhe ndihmoni ju macen tuaj?

Sigurohuni që ajo që pushojë mjaftueshëm gjatë ditës, e ndërsa në orët e para të mëngjesit kur ajo zgjohet e nis të lëvizë nëpër shtëpi, vendosini disa lodra me të cilat të angazhohet.

Edhe ushqimi është një faktor shumë i rëndësishëm, dhe nëse ju jeni ende duke fjetur, atëherë sigurohuni që pak para se të flini në mbrëmje ta ushqeni macen tuaj.