Histori Atentati anti-sovjetik në Shqipëri në vitin 1951, gazeta franceze: 17 të vdekur,...

Atentati anti-sovjetik në Shqipëri në vitin 1951, gazeta franceze: 17 të vdekur, 40 ekzekutime, 1.000 arrestime

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“L’Aurore” ka botuar, të hënën e 19 marsit 1951, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me atentatin anti-sovjetik asokohe në Tiranë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Atentat anti-sovjetik në Shqipëri

“17 të vdekur, 40 ekzekutime, 1.000 arrestime

Mësojmë nga Roma se në Shqipëri është shpallur gjendja e jashtëzakonshme pas një atentati të fundit në Tiranë në të cilin u vranë 17 persona.

Një bombë me sahat shpërtheu nën një estradë të ndërtuar për një paradë ushtarake, në të cilën do të uleshin disa personalitete sovjetike dhe shqiptare.

Pas këtij atentati, 40 persona u arrestuan dhe u ekzekutuan. 1.000 të tjerë u burgosën.”

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania