Politika Basha-Ramës: Përgjegjës për fshehjen e numrit të viktimave je ti dhe jo...

Basha-Ramës: Përgjegjës për fshehjen e numrit të viktimave je ti dhe jo mjekët

Pas konferencës së kryeministrit Edi Rama, lideri i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, iu është drejtuar shqiptarëve me një video-mesazh lidhur me debatin për fshehjen e viktimave të COVID-19.

Basha u shpreh se shqiptarët sot prisnin përgjigje, por Rama vazhdoi të gënjejë. Po ashtu Basha për fshehjen e numrit të viktimave bën përgjegjës Ramën dhe jo mjekët.

“Shqiptarët prisnin sot përgjigje. Por Rama vazhdon të gënjejë dhe t’i ikë përgjegjësisë. Ai ka gënjyer në lidhje me numrat e viktimave. Nuk janë shifra, por janë qytetarë, janë nëna, baballarë që kanë humbur jetën.

Pasi i ka braktisur dhe i ka lënë pa asnjë mbështetje mjekët dhe infermierët në frontin e përballjes me pandeminë, ai po i keqpërdor ata. Mashtrimi me shifrat zyrtare është përgjegjësi e Ramës, jo e mjekëve që po sakrifikojnë gjithçka në këtë betejë.  Ai ka braktisur shqiptarët dhe familjet e tyre, për të cilat nuk jep asnjë mbështetje financiare nga qeveria.

Rama po shpërfill dhimbjen dhe vuajtjet e qytetarëve, që kanë nevojë për ndihmë.  Njerëzit po vdesin përditë. Spitalet po kolapsohen.  Biznesi po falimenton. Varfëria dhe papunësia po rriten”, u shpreh Basha.

Më tej ai i kujton dhe hetimin nga Prokuroria. “Në vend që të ndihmojë shqiptarët, në vend që të përballet me të vërtetën dhe realitetin, Rama vazhdon avazin e sulmeve politike dhe gënjeshtrave. Nëse nuk ke asgjë për të fshehur, prano direkt një hetim të plotë të të gjithë informacioneve që jo mjekët, por ti, ke fshehur në lidhje me viktimat e COVID-19. Boll u fshehe pas gënjeshtrave dhe sulmeve politike. Jepu përgjigje të vërteta qytetarëve të Shqipërisë”, përfundoi kreu i PD.