Bibliotekat më të bukura në Europë (FOTO)

Të udhëtosh do të thotë edhe të zbulosh kultura të ndryshe. Edhe në Europë, si në çdo vend tjetër të botës. Nuk ka asnjë vend më të mirë se sa bibliotekat për të treguar historinë e një vendi.

Disa nga to janë kryevepra të vërteta të arkitekturës. Ja pse Holidu, motori i kërkimit për shtëpitë e pushimeve i ka kushtuar një listë bibliotekave më të bukura të Europës, duke përzgjedhur 5 moderne dhe 5 tradicionale.

Shikoni fotot për t’u inspiruar për udhëtimin e ardhshëm.

Biblioteka Sainte-Geneviève në Paris, Francë

 

Biblioteka Sainte-Geneviève në Paris, Francë

 

Biblioteka Marciana në Venecia, Itali

 

Biblioteka Marciana në Venecia, Itali

 

Biblioteka John Rynalds në Mançester, Angli

 

Biblioteka John Rynalds në Mançester, Angli

 

“Central library Oodi” në Helsinki, Finlandë

 

“Central library Oodi” në Helsinki, Finlandë

 

Kloster Wiblingen në Ulma, Gjermani

 

Stadtbibliothek am Mailänder Platz në Shtutgard, Gjermani

 

“Warsaw University Library” në Varshavë, Poloni

 

“Wirtschaftsuniversität Bibliothek” në Vjenë, Austri

 

Wirtschaftsuniversität Bibliothek a Vienna, in Austria