Aktualitet Blackout-i në Shqipëri, Balluku: Jemi në një situatë kritike, e njëjta gjë...

Blackout-i në Shqipëri, Balluku: Jemi në një situatë kritike, e njëjta gjë ndodhi në Kroaci dhe Mal të Zi

Ministrja e Energjisë dhe Infrastrukturës, Belinda Balluku ka dalë në një konferencë të jashtëzakonshme në lidhje me ndërprerjen e energjisë në të gjithë vendin në orët e mesditës.

Balluku deklaroi se kjo situatë u krijua si pasojë e një avarie në linjën e interkonjeksionit Shqipëri-Greqi, flukseve të mëdha në rrjet dhe temperaturave tepër të larta.

Ministrja shtoi se situata u normalizua në një kohë të shkurtër, por rreziku për përsëritje mbetet i lartë.

“Dua t’ju informoj për situatën kritike që jemi përballur sa i përket sistemit të transmetimit të energjisë elektrike.

Duke nisur nga linja e interkonjeksionit Shqipëri-Greqi, e cila ka pasur një avari dhe më pas në efekt kaskadë i gjithë vendi, kemi pasur shkëputje të energjisë në gjithë Shqipërinë.

E njëjta situatë ka ndodhur në Malin e Zi dhe Kroaci. Volumet e mëdha në sistemet e transmetimit dhe temperaturat kanë krijuar këtë avari.

Nga puna e mirë që është bërë në terren kemi rikuperuar shpërndarjen e energjisë për 30 minuta. Jemi në rrezikshmëri pasi volumet e transmetimit janë të mëdha në linjat e interkonjeksionit”, tha Balluku.