Kryesore Brukseli: Parlamenti është legjitim, shqiptarëve t’u garantohet e drejta për të votuar

Brukseli: Parlamenti është legjitim, shqiptarëve t’u garantohet e drejta për të votuar

Maja Kocijancic ka bere nje deklarate oret e vona te se henes, lidhur me zhvillimet ne Shqiperi.

Zedhenesja e Komisionit Evropian shkruan:

Ne po ndjekim zhvillimet. Kjo është një çështje që institucionet shqiptare të trajtojnë në përputhje me legjislacionin dhe jurisprudencën ekzistuese, në respekt të plotë të parimeve kushtetuese dhe demokratike.

Siç është thënë tashmë, ne konsiderojmë se vendimi për heqjen dorë nga mandatet parlamentare dhe jo për të marrë pjesë në zgjedhjet lokale seriozisht pengojnë funksionimin e demokracisë në Shqipëri. Kjo ka qenë një zgjedhje e qëllimshme e partive opozitare.

Përfaqësuesit e opozitës janë zëvendësuar në Parlament, i cili funksionon plotësisht.

Tani është thelbësore që të ruhet e drejta kushtetuese e qytetarëve shqiptarë për të votuar në zgjedhjet lokale dhe për të siguruar vazhdimësinë e qeverisjes lokale

Ne përsërisim thirrjen tonë nga të gjitha palët që të angazhohen urgjentisht në një dialog konstruktiv për të kapërcyer situatën aktuale politike “