Kuriozitete Çfarë do të thotë BMW? Pse AUDI ka 4 rrathë? Po ylli...

Çfarë do të thotë BMW? Pse AUDI ka 4 rrathë? Po ylli tre pikësh i Mercedes-it”? Disa kuriozitete për makinën tuaj

-Emri “BMW” është për Bayerische Motoren Werke, ose Puna e Motorëve Bavarezë.

-Emri “Hyundai” do të thotë “epoka e tanishme” ose “moderniteti” në gjuhën koreane.

-Emri i kompanisë së makinës Mazda rrjedh nga “Ahura Mazda”, Zoti Zoroastrian i arsyes dhe inteligjencës. Stilizimi “M” në logon e tyre simbolizon fluturimin drejt së ardhmes.

-Gjashtë yjet në logon Subaru janë një referencë për Pleiades, një grup yjesh në yjësinë e Demit. Subaru është gjithashtu emri i Demit në japonisht.

-Volvo është Latinisht për “Unë rrokulliset”. Logoja e saj është një rreth me një shigjetë që tregon diku, i cili është një simbol i lashtë kimik për hekurin. Është gjithashtu një nga idetë më të vjetra në kulturën perëndimore.

-Ylli tre pikësh i Mercedes-it në logon e tij përfaqëson misionin e tij për të lehtësuar transportin në tokë, ujë dhe ajër.

-Ovalet kryqëzuese në logon Toyota simbolizojnë besimin midis Toyota dhe klientëve të saj. Ovalët gjithashtu formojnë shkronjën “T” për Toyota.

-Logoja e Porsche përmban ngjyrat e flamurit gjerman, emrin e qytetit ku është vendosur kompania (Stuttgart), dhe gjithashtu përshkruan një imazh të një kali për të treguar fuqinë dhe shpejtësinë. Fjala “Stuttgart” fjalë për fjalë përkthehet në “fermë kuajsh”.

-Ndërmarrja e makinave Chevrolet është emërtuar sipas bashkëthemeluesit të kompanisë Louis Chevrolet, një garues makinash me origjinë zvicerane.

-Emri i kompanisë bazohet në përkthimin latinisht të mbiemrit të themeluesit, August Horch. “Horch”, që do të thotë “dëgjo” në gjermanisht, bëhet “audi” në latinisht. Katër unazat e logos së Audit secila përfaqësojnë njërën nga katër kompanitë e makinave që u bashkuan për të krijuar kompaninë e paraardhësve të Audi, Auto Union. Slogani i Audi është Vorsprung durch Technik, që do të thotë “Të jesh përpara përmes teknologjisë”.

-Emri Mercedes-Benz është një kombinim i dy emrave: Mercedes Jellinek dhe Karl Benz. Fillimisht, Mercedes-Benz u themelua nga Karl Benz dhe -Gottlieb Wilhelm Daimler dhe ishte pjesë e Daimler Motoren Gesellschaft, e njohur më mirë si DMG. Kompania u njoh fillimisht me emrin Daimler-Benz, si një homazh për themeluesit. Pasi Gottlieb Wilhelm Daimler vdiq, sipërmarrësi dhe dashamirësi i garave Emil Jellinek u soll nga inxhinieri kryesor Wilhelm Maybach. Emil vazhdoi të ndihmojë në krijimin e Mercedes 35hp në 1900. Jellinek emëroi makinat e reja sipas vajzës së tij, Mercédès Jellinek, emri spanjoll i së cilës u përkthye në “mëshirë”. Kompania më vonë vazhdoi të mbante emrin e markës “Mercedes” të vitit 1902. Ndërsa kompania vazhdoi tregtinë si Daimler-Benz, linja e makinave filloi të mbante emrin Mercedes-Benz.

-Fjala Volkswagen do të thotë “Makina e Popullit” në gjermanisht.