Shëndet Çfarë ndodh me trupin tuaj kur nuk keni pirë alkool për 28...

Çfarë ndodh me trupin tuaj kur nuk keni pirë alkool për 28 ditë

Sipas statistikave një person me një të ardhur mesatare pi rreth 9.5 litra alkool në vit. Dhe ky person nuk është i varur nga alkooli – thjesht këtë alkool e konsumon teksa po kalon kohë më miqtë e tyre gjatë një fundjave. Gjithashtu ka edhe nga ata që nuk shkojnë në shtrat pa pirë një gotë vere, dhe këtë e bëjnë për të lehtësuar të lehtësuar stresin. Çfarë ndryshimi ka në shëndetin dhe pamjen e atij personi që do të kalojë 4 javë pa alkool. Dhe përgjigja është , një ndryshim shumë i madh.

Java e parë
Njerëzit që konsumojnë alkool hanë më shumë. Kur ndalojnë alkoolin, ata hanë më pak ushqim. Dëshira për ushqime të ëmbla mund të rritet kur pini alkool. Alkooli, sidomos alkooli i ëmbël, mund të rrisë nivelin e sheqerit në gjak, çfarë çon në shtimin e dëshirës për të ngrënë ushqime me sheqer. Por njerëz të ndryshëm kanë reagime të ndryshme dhe disa kanë një rënie në nivelet e sheqerit. Kjo është veçanërisht e rrezikshme për njerëzit që kanë diabet. Ndërsa alkooli zvogëlon cilësinë e gjumit tuaj. Pra, kur hiqni dorë nga alkooli, gjumi nuk do të jetë i thellë. Në disa raste, njerëzit mund të kenë dhimbje koke, të cilat janë një sinjal i ndryshimeve të mëdha në trup, siç është detoksifikimi nga alkooli.

Java e dytë
Mëlçia fillon të shërohet. Kur njerëzit pinë alkool rregullisht, qelizat e mëlçisë vdesin dhe në mëlçi shfaqen shumë plagë. Organi mund të shërohet, por është një proces shumë i ngadalshëm. Sa më pak të pije alkool një person, aq më shpejt do të jetë shërimi i tyre. Një tjetër motivues i fortë mund të jetë ndryshimi në ngjyrën e lëkurës. Alkooli ndërpret qarkullimin e gjakut që çon në mungesë të oksigjenit në lëkurë. Si rezultat, alkooli e bën lëkurën të thatë që çon në shfaqjen e njollave të pigmentit dhe rrudhave të hershme. Alkooli rrit prodhimin e acidit stomak. Me fjalë të tjera, stomaku shkatërron vetën ngadalë. Kjo është arsyeja pse njerëzit hanë më shumë kur pinë alkool.

Java e tretë
Deri në javën e tretë, shenjat e dukshme të alkoolit (si rrathët e errët nën sytë dhe ënjtja e fytyrës) zhduken. Është më e lehtë të zgjohesh në mëngjes. Kur një person pi alkool, ata bëjnë gjumë më të thellë. Dhe kur përqendrimi i alkoolit në gjak bie, gjumi nuk është më i thellë dhe njerëzit zgjohen më shpesh. Sapo alkooli del tërësisht nga sistemi, cikli i tyre i gjumit kthehet të jetë i natyrshëm, gjë që e bën zgjimin më të lehtë. Pirja e pakëson prodhimin e pështymës që ndikon në gjendjen e dhëmbëve. Pra, nëse nuk pini alkool, ju keni një rrezik më të ulët të dëmtimit të dhëmbëve dhe smalti juaj i dhëmbëve bëhet më i fortë.

Java katërt
Nëse një person vuan nga mbipesha, masa e trupit zvogëlohet në mënyrë drastike. Sa më e gjatë të jetë koha që një person nuk pi alkool, aq më shumë ai do të bie në peshë. Alkooli rrit presionin e gjakut. Nëse shmangni alkoolin do të shmangni edhe rrezikun e tensionit të lartë. Nëse nuk pini alkool gjithashtu rreziku i zhvillimit të sëmundjeve kardiovaskulare bie në mënyrë drastike. Lëkura bëhet shumë më e qartë. Aknet dhe acarimet në lëkurë zhduken. Kryesisht kjo ndodh për shkak se balanca e ujit në trup normalizohet dhe po kështu edhe qarkullimi i gjakut. Ngjyra e fytyrës bëhet më e ndritshme. Njerëzit kanë një mendje më të qartë dhe punojnë në mënyrë më efikase. Ky është ndoshta ndryshimi më pak i dukshëm. Megjithatë, rezultatet e hulumtimit tregojnë se kur pi alkool rregullisht, truri i një personi rritet shumë pak, dhe miliona qeliza të trurit vdesin për shkak të mungesës së oksigjenit. Këto ndryshime janë shumë të ngadalta, por të pakthyeshme.