Shëndet Cila është koha e duhur për të ngrënë darkë?

Cila është koha e duhur për të ngrënë darkë?

Darka është një ndër vaktet më të rëndësishme që ka një ndikim në shëndetin e trupit të njeriut.

Prandaj gjithmonë duhet të bëhet kujdes në konsumimin e këtij vakti pasi shpesh mund të ketë dhe pasoja negative në shëndet.

Kështu, këshillohet që darka të konsumohet të paktën dy orë para se të shkoni në shtrat.

Krahasuar me ata që flenë menjëherë pas darkës, ata që flenë 2 ose më shumë orë pas ngrënies së darkës kanë pasur një reduktim prej 20% në rrezikun e shfaqjes se qelizave të dëmshme.