Extra Cilat janë 10 makinat më të sigurta të vitit 2019

Cilat janë 10 makinat më të sigurta të vitit 2019

Ekspertët për sigurinë e automjeteve kanë listuar 10 makinat më të sigurta për vitin 2019. Këto automjete kanë kaluar me sukses provën e sigurisë që u ofrojnë udhëtarëve gjatë një përplasje. Në këtë listë përfshihen marka të njohura të kompanive automobilistike, por surpriza është Mazda.

Modeli i saj CX-30 i vitit 2019 ka rezultuar makina me sigurinë më të lartë. Ajo ka marrë pikët maksimale në testime. Dhjetë makinat që kanë rezultuar më të sigurta përmbushin edhe kriteret e teknologjisë së avancuar, siç janë ato për shmangien e përplasjeve, të tilla si frenimi automatik në rrethana të papritura dhe qëndrimi në korsi për të shmangur përplasjen me automjetet e tjera.

Këto makina, thonë ekspertët, kanë sisteme ndihmëse të drejtimit, duke e bërë më të lehtë punën e shoferit dhe duke garantuar më shumë siguri.

Lista e makinave më të sigurta për vitin 2019:

-BMW Serie 3

-Mazda 3

-Mazda CX-30

-Mercedes-Benz B-Class

-Mercedes-Benz CLA

-Seat Tarraco

-Skoda Scala

-Telsa Model 3

-Volkswagen Golf

-Volkswagen T-Cross