Extra Cilat janë qytetet turistike ku njerëzit ndihen të zhgënjyer pasi i kanë...

Cilat janë qytetet turistike ku njerëzit ndihen të zhgënjyer pasi i kanë vizituar

Këtë javë, përdoruesi i Reddit shtroi pyetjen, “Cili qytet ju zhgënjeu më shumë kur e vizituat?”

Shumë nga përgjigjet janë befasuese. Vendet më të votuara kanë qenë këto:

Paris

“Parisi ishte aq i ndyrë dhe unë nuk isha i përgatitur për përçmimin e francezëve ndaj një amerikani budalla. “Sa herë që shkoj në Paris, mësoj se si të them: “Më falni, nuk flas frëngjisht. Unë jam një amerikan budalla” në frëngjisht. Parisianët e duan këtë. Pa këtë frazë, do të isha në mjerim gjatë kohës në Paris.”

Hollivudi

“Unë gjithmonë imagjinoja se ishte një qytet plot magjepsje. Nuk është ashtu.”

“Thjesht shumë pisët, shumë e shtrenjtë dhe shumë njerëz.”

Marrakesh, Marok

“Do të kishte qenë e mahnitshme para vitit 2000, por tani duket si një version i kulturës së Disneyland për t’u kujdesur për turistët perëndimorë. Kostume për tu shtirur si nomadë të shkretëtirës. Gjysma e ‘mallrave të punuar me dorë’ të tyre janë thjesht mallra të lirë nga Kina. I gjithë qyteti duket thjesht si një fasadë për të tërhequr paratë e turistëve.”

Atlantic City

“Isha shumë i zhgënjyer nga ky qytet dhe pritshmëritë e mia nuk ishin as të larta. Më la një shije të keqe vizita atje. E gjithë përvoja ishte si të kafshonit një mollë, vetëm për të kuptuar se ishte një qepë.”

Manila

“Trafiku ishte i tmerrshëm dhe vendi ishte aq i ndotur. Ndërtesa të bukura, por e gjithë përvoja ishte stresuese.”

Ujëvarat e Niagarës (Nju Jork dhe Ontario)

“Unë nuk e dija se ujëvarat ishin si qytet. Mendova se do të ishte një park kombëtar. I gjithë vendi ndihej thjesht si një qendër tregtare gjigante.”

Pekin

“Mbërrita në fund të një udhëtimi hekurudhor trans-Mongolian, duke parë kaq shumë vende të pabesueshme, dhe mendoj se ishte thjesht një antiklimaks i madh. U frikësova nga niveli i sigurisë së armatosur kudo. Në përgjithësi, thjesht e pashë vërtet sfiduese, pavarësisht disa pamjeve të mahnitshme.”

New Orleans

“Ushqimi ishte i mrekullueshëm, muzika ishte e mrekullueshme, por qyteti ishte i tmerrshëm. Kudo që shkonim mbante erë të vjellash.”

Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe

“Vendosa të kaloj 10 ditë atje duke kaluar. U mjaftova pas 24 orësh. Shumë qendra tregtare të frikshme. Pa kulturë.”

“Vend i tmerrshëm. Qendrat dhe hotelet e bukura për perëndimorët, por rrugët janë plot me të varfër. Ju vërtet e shihni se mbi çfarë mjerimi është ndërtuar i gjithë vendi.”

Las Vegas

“E urreja shumë Las Vegasin. Kaq i thatë, kaq i pavlerë, kaq i tymosur, uf.”

Bruksel

“Gjithçka kushtonte, edhe nëse doja të pija ujë. Dhe nëse do të hapja ujin e çezmës për të pirë, stafi i pritjes do të sillej në mënyrë të vrazhdë me mua dhe miqtë e mi.”

Kajro

“Piramidat dhe muzetë atje janë të mahnitshëm, por pjesa tjetër e atij qyteti është e përafërt me ferrin.”

Filadelfia

“Asnjë ofendim për njerëzit që jetojnë atje, por ndjeva sikur të gjithë ishin të zemëruar, trafiku dhe parkimi ishin më keq se Manhattan dhe nuk kishte asnjë nga cilësitë shpenguese të qytetit të Nju Jorkut”.

Athinë

“Mezi prisja të shkoja sepse jam grek. Është e ndyrë me ajër të ndotur dhe të gjitha rrënojat e famshme janë pikërisht pranë ndërtesave të qytetit, të cilat janë të ndërtuara keq.”

Dhe së fundmi, Napoli, Itali

“Napoli ishte i frikshëm të udhëtoja si një grua beqare, dhe unë nuk trembem lehtë. Isha më e sigurt në Bangkok dhe Bogotá vetëm gjatë natës, sesa në Napoli.”