Bota Cilësia e ajrit në Mesdhe e dobët për shkak të zjarreve të...

Cilësia e ajrit në Mesdhe e dobët për shkak të zjarreve të shumta

Zjarret e shumta që digjen në të gjithë rajonin do ta bëjnë cilësinë e ajrit në Greqi dhe në Mesdheun Lindor shumë të dobët sot, deklaroi Observatori Kombëtar i Athinës dhe shërbimi i motit, meteo.gr, pas një analize të hollësishme të imazheve satelitore.

Numri i madh i zjarreve në pyje, veçanërisht në Greqi dhe Turqi, po lëshojnë sasi të mëdha të grimcave të imëta në atmosferë dhe tymi është përhapur deri në Afrikën e Veriut.

Kjo shoqërohet me përqendrime të mëdha të pluhurit afrikan mbi Greqinë, të cilat gjithashtu ulin cilësinë e ajrit.

Në disa pjesë të vendit, përqendrimi i madh i mikrogrimcave, i kombinuar me lagështinë, ka krijuar kushte të mjegullta dhe mjegull.

Cilësia e ajrit pritet të përmirësohet ndjeshëm duke filluar nga nesër, pasi erërat veriperëndimore të bëhen më të forta.