Extra Cili është flamur i vetëm në botë nuk ka ngjyrë të kuqe,...

Cili është flamur i vetëm në botë nuk ka ngjyrë të kuqe, të bardhë apo blu?

Brazil Argentina and world flags is flying

Një kuriozitet që duhet ta dini

Një nga pyetjet më të zakonshme për adhuruesit e flamujve është: “Sa shtete ka në botë?” Por kjo pyetje nuk ka një përgjigje koncize. Kjo varet kryesisht nga mënyra se si e përkufizoni termin “shtet”.

Sot, ka 195 shtete në botë: 193 prej tyre janë anëtarë të OKB-së dhe dy shtete jo – de facto – Selia e Shenjtë, Vatikani dhe Shteti i Palestinës.

Secila prej tyre ka flamurin e vet, tipari kryesor i tij me të cilin njihet.

Ato dominohen kryesisht nga e kuqja, e bardha dhe bluja, por vetëm një shtet nuk ka asnjë nga këto tri ngjyra në flamurin e tij: Është Xhamajka.

Ky shtet ishull i Amerikës Qendrore ka një flamur të njohur të përbërë nga e zeza, e verdha dhe jeshile mbizotëruese, gjë që e dallon atë nga të gjithë të tjerët.