Bota Cipras: Pa marrëveshjen e Prespës, mbi Maqedoni nuk do ishin avionët grekë,...

Cipras: Pa marrëveshjen e Prespës, mbi Maqedoni nuk do ishin avionët grekë, por turq

Ish-kryeministri grek Aleksis Cipras tha se është krenar për marrëveshjen me Maqedoninë e Veriut. Sipas tij, nëse nuk do të ishte ndërmarrë ky hap historik, hapësira ajrore e këtij vendi nuk do të mbikëqyrej nga aeroplanët ushtarakë grekë, por ata turq.

Ish-kryeministri i Greqisë, ndërsa tani lider i SYRIZËS opozitare, Aleksis Cipras gjatë debatit për ligjin e ri për azil në Parlamentin grek, duke folur për çështjet kombëtare, u kthye edhe në Marrëveshjen e Prespës, duke thënë se ndjehet krenar me marrëveshjen e arritur.

“Po, krenar jemi për këtë Marrëveshje sepse sot aeroplanët ushtarak grek të cilët e mbikëqyrin hapësirën ajrore të Maqedonisë së Veriut, ndërsa jo aeroplanët ushtarak turq, siç do të ishte nëse nuk e ndërmerrnim këtë hap historik. Krenar jemi sepse e mbrojtëm interesin patriotik. Krenar jemi që madje edhe sot, kur një vend fqinj është në situatë të rëndë, ne jemi ato të cilët kemi ndërmarrë nisma në interes të stabilitetit në vendin fqinj, derisa qeveria greke në Samit i ka vëzhguar Danimarkën dhe Holandën se si merren me Ballkanin Perëndimor”, tha Cipras.