Histori Dekorata angleze për Esat Pashën

Dekorata angleze për Esat Pashën

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“Le Temps” ka botuar, të premten  e 28 prillit 1916, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me dekorimin Esat Pashë Toptanit në Londër dhe kthimin e tij në Francë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Esat Pasha u kthye nga Londra

Esat Pasha u kthye gjatë kësaj nate nga Anglia. Gjatë qëndrimit në Londër, ai u takua me Lord Crowe, Lord Kitchener, Kolonel Philipps, ish-komandantin e përgjithshëm të forcave ndërkombëtare në Shqipëri.

Sir Artur Paget erdhi në emër të mbretit George (Xhorxh) për t’i sjellë Esat Pashës dekoratën e Oficerit të Madh të Shenjtorëve Michael dhe George;

Pashai do të vizitojë së shpejti Le Creusot, ku do të shoqërohet nga Z. de Fontenay, Ministër i Francës në Shqipëri.

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania