Aktualitet Dita Botërore e Ushqimit, ndryshimet klimatike po sfidojnë zinxhirin e furnizimit

Dita Botërore e Ushqimit, ndryshimet klimatike po sfidojnë zinxhirin e furnizimit

Dita Botërore e Ushqimit, e cila përkon me themelimin e Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë e gjen Shqipërinë dhe mbarë botën të kërcënuar nga një stuhi krizash.

Covid-19, krizat humanitare dhe ndryshimet klimatike janë tre prej tyre.

Ania Sauku, edhe ajo delegate rinore në Kombet e Bashkuara, thotë se gjithkush duhet të lips vëmendje ndaj ndryshimeve klimatike, të cilat rrezikojnë zinxhirin e furnizimit me ushqim.

Shqetësime të njëjta u ndanë edhe në aktivitetin e Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë. Drejtori i FAO, QU Dongyu theksoi se sfidat globale të sigurisë ushqimore nuk kanë qenë kaq të rënda për vite me radhë.