Extra Divorci më i shtrenjtë në histori

Divorci më i shtrenjtë në histori

Pasuri të patundshme luksoze të tilla si një apartament 30 milion paund në Knightsbridge jo shumë larg nga Hyde Park në Londër, piktura nga Rothko, Andy Warhol dhe Damien Hirst, një jaht njëzet metra dhe dhjetë kabina VIP të ndërtuara fillimisht për “mikun” Roman Abramovich, helikopterë, avionë privatë. Në tërësi, mbi pesëqind milionë paund pasuri.

Në Britaninë e Madhe e quajnë beteja më e shtrenjtë e divorcit në histori. Dhe protagonistët janë Tatiana Akhmedova dhe ish-burri i saj, Farkhad Akhmedov, një oligark rus 65-vjeçar me origjinë azere, një mik i Putinit. Por edhe djali i të dyve, Temur Akhmedov, i akuzuar nga nëna e tij si bashkëpunëtor i ish-partnerit.

Beteja ka vazhduar për ca kohë, por javën e ardhshme ajo do të kthehet në Gjykatën e Lartë të Londrës, një qytet ku të gjithë dikur jetonin të lumtur ndonjëherë dhe ku Tatiana denoncoi ish-burrin dhe djalin e saj. Kjo sepse ajo pretendon ato 453 milionë paund – rreth 500 milionë euro, 41% të totalit të pasurisë së Akhmedov, të cilën një gjykatë më e ulët ia ka dhënë, por ekzekutimi nuk është bërë asnjëherë.

Tatiana Akhmedova dhe ish-bashkeshorti Farkhad Akhmedov

Tani Tatiana po kërkon 500 milion £, nga apartamenti i saj në Knightsbridge te pikturat e Rothko dhe Warhol dhe është gati të bëjë gjithçka për to. Mbi të gjitha, ajo dyshon se Akhmedov do t’ia transferojë djalit të tij në heshtje pasuritë dhe pronat, në mënyrë që fatura e Tatianës të ulet ndjeshëm.

Temur thotë se i ati nuk i ka kaluar pasuri. “Tatiana ka qenë një nënë shumë e mirë dhe e kujdesshme, por tani ajo po e “dredh” sepse unë kam vendosur të jem në anën e babait tim. Nëse do të ishte në rrugë do ta kuptoja, por ajo ka shumë para dhe është gjithmonë me pushime, javë më parë ajo ishte në Ibiza dhe në Itali. Për mua, megjithatë, gjykata ka urdhëruar të mos shpenzoj më shumë se tre mijë paund një javë. Kjo mund të duket shumë, por realiteti është ndryshe për mua”, thotë Temur.