Sport Djokovic dëbohet përfundimisht nga Australia

Djokovic dëbohet përfundimisht nga Australia

Novak Djokovic nuk do të marrë pjesë në këtë edicion të Australian Open. Vendimi përfundimtar është marrë tashmë dhe serbit nuk i mbetet gjë tjetër veçse ta pranojë.

Pjesëmarrja e numrit 1 të botës në grand-slamin e parë të vitit u kthye papritur në një çështje shtetërore pasi Djokovic nuk është vaksinuar kundër Covid-19 dhe Australia e ka të ndaluar që të hyjnë në këtë vend shtetas të huaj që nuk kanë bërë asnjë dozë të vaksinës.

Gjykata Federale ka hedhur poshtë apelin e Noles i cili tashmë është dorëzuar dhe do të kthehet në Serbi pas ditësh qëndrimin në kontinentin e “kangurëve”.

Tre gjykatësit kanë konfirmuar vendimin e marrë të premten nga Ministri i Emigracionit në Australi për të përjashtur Djokovic nga turneu që do të zhvillohet në Melbourne.

I pyetur mbi këtë çështje numri 1 i botës theksoi se është i zhgënjyer por do të respektojë vendimin dhe do të largohet nga Australia. Djokovic humbet kështu mundësinë për të mbrojtur titullin e fituar një vit më parë në Australian Open.