Bota Donald Trump has një tjetër pengesë, Miçigan do certifikojë fitoren e Biden

Donald Trump has një tjetër pengesë, Miçigan do certifikojë fitoren e Biden

Donald Trump hasi një tjetër pengesë ditën e premte në përpjekjen e tij për të përmbysur humbjen nga zgjedhjet presidenciale.

Zyrtarët e Miçigan treguan se do të vazhdonin me vërtetimin e rezultateve të shtetit që tregojnë fitoren për sfiduesin e tij, Joe Biden.

Agjencia e zgjedhjeve në Miçigan rekomandoi që rezultatet e tre nëntorit të certifikohen javën e ardhshme nga punëtorët e shtetit, një vendim që do të bekonte fitoren e Biden mbi presidentin Trump, por ka të ngjarë që grindjet partiake për votën ende të mos qetësohen.

Rekomandimi u postua në internet me njoftimin zyrtar për mbledhjen e së hënës të autoriteteve vendase.

Ky udhëzim erdhi në fund të një jave të fuqishme ku Trump thirri ligjvënësit shtetëror republikan në Shtëpinë e Bardhë në një përpjekje të jashtëzakonshme për të lënë mënjanë fitoren e Biden me 154,000 vota.

Byroja Shtetërore e Zgjedhjeve tha se 83 qarqet e Miçigan kishin dërguar rezultatet e tyre të certifikuara në Lansing.

“Ashtu si në zgjedhjet e kaluara, disa juridiksione bënë gabime në raportimin e rezultateve jozyrtare natën e zgjedhjeve,” – tha memorandumi i stafit.

“Këto gabime i atribuohen të gjitha gabimeve njerëzore në funksionimin e mjeteve të përdorura për të raportuar rezultate jozyrtare, nuk ndikuan në tabelën aktuale të votave dhe u identifikuan dhe korrigjuan ose para ose gjatë numërimit”.

Biden mundi Trump me më shumë se 15,000 vota, sipas kthimeve jozyrtare ndërsa senatori demokrat Gary Peters mundi republikanin John James me më shumë se 90,000 vota.

Të paktën 71.9% e zonave të Detroid ishin të ekuilibruara, që do të thotë se numri i fletëve të votimit përputhet me numrin e emrave në një libër sondazhi, një “përmirësim i ndjeshëm” ky krahasuar me zgjedhjet paraprake të gushtit, tha Byroja e Zgjedhjeve.

Trump fitoi me një përqindje më të lartë të votave në Detroit krahasuar me vitin 2016.

Performanca e tij dhe e senatorit James, minojnë “sugjerimin që parregullsitë ndikojnë në rezultatin e zgjedhjeve dhe ndodhën në një shkallë të konsiderueshme”, u shpreh Byroja.

Lideri i shumicës së Senatit, Mike Shirkey dhe Kryetari i Dhomës, Lee Chatfield, të dy republikanë, pas takimit me Trump ditën e premte në Shtëpinë e Bardhë, deklaruan se ata nuk ishin në dijeni të ndonjë rezultati që do të ndryshonte rezultatin e zgjedhjeve në Miçigan.