Kryesore Dy satelitët e Shqipërisë do të lëshohen në hapësirë në muajt mars...

Dy satelitët e Shqipërisë do të lëshohen në hapësirë në muajt mars dhe qershor

Kryeministri Edi Rama ka publikuar një video në Facebook ku diskutohet për planin e qeverisë së drejtuar prej tij për dy satelitët që Shqipëria planifikon të lëshojë në hapësirë.

Në këtë video të Kryeministrit Rama evidentohet se satelitët “Albania 1” dhe “Albania 2” do të lëshohen në hapësirë përkatësisht në muajt Mars dhe Qershor të vitit 2022.

Kryeministri Edi Rama: Pra jemi këtu.

-Po, ky është lëshimi i Spacex Falcon 9, që u bë në Qershor. Lëshuam katër satelitë gjatë tij. Lëshuam satelitin Mark 4, variantin 17, 18, 19, që është modeli i ri. Kjo që po shihni është lëshimi në orbitë.

Kryeministri Edi Rama: Domethënë, Albania 1 kur do të jetë gati? Në Mars?

-Po, në Mars do të lëshohet. Do duket kështu si kjo. Do të filmojmë një video dhe gjëja tjetër që do të shohim pas shkëputjes do të jetë vendosja e satelitit në orbitë.

Kryeministri Edi Rama: Po Albania 2? Në Qershor…

-Saktë…

Kryeministri Edi Rama: Super.

-Kjo është pamje e orbitës ku do lëshohen.

Kryeministri Edi Rama: Shqipëria në orbitë. E pabesueshme, por e vërtetë.

-Po, zotëri.