Kryesore Eduard Kukan nuk përmbahet: I papërgjegjshmi Macron po luan rolin e sabotuesit

Eduard Kukan nuk përmbahet: I papërgjegjshmi Macron po luan rolin e sabotuesit

Ish-raportuesi për Shqipërinë në Parlamentin Evropian, Eduard Kukan shkruan se ndihet i neveritur dhe i indinjuar nga vetoja e Francës kundër hapjes së negociatave me Shqipërinë dhe Bashkimin Europian.

Kukan e cilëson të papërgjegjshëm dhe dritëshkurtër kreun e shtetit francez.

“Jam shumë i neveritur dhe i indinjuar nga pozicioni i Francës në samitin e BE-së, i cili ka çuar në shtyrjen e mëtejshme të procesit të zgjerimit të BE-së.

Unë e kam ditur se presidenti francez Macron ka luajtur rolin e një sabotuesi të heshtur për një kohë të gjatë.

Sidoqoftë, nuk besoja se ata do të përdornin një lojë të tillë për Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë kur u mor zyrtarisht vendimi.

Ai është shumë dritëshkurtër dhe i papërgjegjshëm”, shkruan Kukan.