Bota Efekti koronavirus: Biden udhëheq përpara Trump në sondazhe

Efekti koronavirus: Biden udhëheq përpara Trump në sondazhe

Kandidati më i shquar demokrat për zgjedhjet presidenciale të nëntorit në SHBA, Joe Biden, po kryeson përpara rivalit të tij dhe presidentit në detyrë Donald Trump.

Sondazhi i fundit i opinioneve nga ABC dhe Washington Post, i cili raporton dpa, tregon se Biden është përpara Trump me 49 përqind kundrejt 47 përqind.

Trump, megjithatë, e ngushtoi hendekun thelbësisht nga një sondazh në shkurt, kur ish zv/Presidenti kryesoi nga 52 në 45 përqind.

Në mesin e mbështetësve të Biden, vetëm 24 përqind tregojnë pasion për kandidatin e tyre.

Trump më mirë për ekonominë, Biden për shëndetësinë

Kur bëhet fjalë për ekonominë, 57 përqind e të anketuarve mbështesin Trump, me presidentin aktual që kryeson përpara Biden kur është fjala për të pyetur se kush do të menaxhonte më mirë ekonominë.

Trump dhe Biden janë të barabartë në përgjigjen e pyetjes se kush do të menaxhonte më mirë krizën e virusit korona, por Biden është më i mirë për menaxhimin e përgjithshëm të shëndetit.

Sondazhi u krye javën e kaluar dhe gjithashtu tregon se Biden është ende duke udhëhequr përpara sfiduesit demokrat Bernie Sanders, në një kohë kur zgjedhjet janë ndërprerë kryesisht nga kriza e virusit.