Histori Ekspozita e Gjon Milit në Paris, nën kujdesin e Zyrës së Inteligjencës...

Ekspozita e Gjon Milit në Paris, nën kujdesin e Zyrës së Inteligjencës të SHBA

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“Les Lettres françaises” ka botuar, të premten e 4 tetorit 1946, në faqen n°8, një shkrim në lidhje me ekspozitën e Gjon Milit (fotografit shqiptaro-amerikan me famë botërore) në Paris, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

“Gjon Mili, i konsideruar si një nga fotografët më të mirë amerikanë në Shtetet e Bashkuara, po ekspozon fotografitë e tij të fundit në “Galerie du Bas” deri më 10 tetor, nën kujdesin e Zyrës së Inteligjencës së Shteteve të Bashkuara.

Gjon Mili, pjesëtar i redaksisë së revistave amerikane “Life” dhe “Time”, aktualisht është në Paris si fotograf zyrtar i Konferencës së ‘21-ve’”.

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania