Kuriozitete Është 100 vjeçe, por zgjidhet deputete lokale dhe lufton përkrah të rinjve...

Është 100 vjeçe, por zgjidhet deputete lokale dhe lufton përkrah të rinjve për klimën

Vendimi i gjermanes, Lisel Heise për të hyrë në politikë tashmë u bë realitet.

Gruaja, në moshën 100 vjeçe, u zgjodh deputete lokale dhe tashmë lufton përkrah të rinjve për klimën.

Heise, ish-arsimtare, është në pension që prej 40 vitesh.

”Njerëz nga mbarë bota duan të bisedojnë me mua”, thotë 100-vjeçarja.

Ajo u zgjodh deputete rajonale për këshillin bashkiak të Kirchheimbolanden, në Rhineland-Palatinate, disa javë pasi kishte fikur 100 qirinjtë e tortës së ditëlindjes.