Kosova Exit Poll: Vjosa Osmani dhe Albin Kurti fitojnë me 30 %

Exit Poll: Vjosa Osmani dhe Albin Kurti fitojnë me 30 %

Exit pollet e para në Kosovë nxjerrin fitues Lidhjen Demokratike të Kosovës dhe Lëvizjen Vetëvendosje.

Sipas Exit Poll-it të realizuar nga Klan Kosova, që paraqet një projeksion [anketim i votuesve pasi kanë dalë nga vendvotimet] dhe jo rezultate zyrtare, partitë politike në vend, në këto zgjedhje, janë renditur kështu:

1: LDK dhe Vetëvendosje me 30%

2: PDK  me 22.28%

3: AAK-PSD  me 10.58%

4: Nisma – AKR  me 4.41%

Të tjera: 2.20%