Aktualitet Fatmir Mediu paraqitet në SPAK për çështjen e Gërdecit

Fatmir Mediu paraqitet në SPAK për çështjen e Gërdecit

Ish-ministri i Mbrojtjes, Fatmir Mediu është paraqitur mëngjesin e së mërkurës në zyrat e Strukturës së Posaçme.

Mediu ndodhet në SPAK për çështjen e Gërdecit.

Çështja ndaj tij u rihap pasi Zamira Durdaj, e cila humbi të birin në ngjarjen e Gërdecit, e kallëzoi atë në SPAK.

Fillimisht Shkalla e Parë e Gjykatës së Posaçme e rrëzoi kërkesën e SPAK-ut për ta rigjykuar Mediun, me argumentin se kanë kaluar të gjitha afatet ligjore për rishqyrtimin e çështjes dhe se nuk ka prova të reja.

Gjykata pati arsyetuar se mungesa e imunitetit të Mediut, sidomos pas vitit 2019, nuk e ka penguar prokurorinë të nisë procedurat.

Në shpërthimin e madh që ndodhi në fabrikën e demontimit në Gërdec, më 15 mars të 2008 humbën jetën 26 persona dhe u plagosën mbi 300 të tjerë.